Kerstgeschenk voor het goede doel

18 Dec 2022

In plaats van worstenbroodjes of een fles wijn als kerstgeschenk voor zakenrelaties, doneert ParkingYou dit jaar aan het goede doel. Benieuwd hoe het zit? Lees meer >

Kerstgeschenk voor het goede doel

De voorgaande jaren kregen zakenrelaties van ParkingYou een fysiek geschenk voor tijdens de feestdagen als blijk van waardering en dank voor de samenwerking. Ook dit jaar werd er weer gebrainstormd over een passend kerstgeschenk.

Het idee voor een nieuwe stichting was geboren!

Dian en Laura (marketingteam van ParkingYou) werden geraakt door het verhaal van Pom, de dochter van Raymond, oprichter van ParkingYou. Pom van 10 jaar jong, leeft sinds een paar jaar met diabetes type 1. Ondanks dat haar leven er soms anders uitziet dan dat van haar leeftijdsgenoten, vertelt zij graag over hoe zij dit ervaart. Omdat er met name bij jongeren zoals Pom, veel vragen spelen rondom de ziekte, ontstond bij ons het idee om iets voor deze groep mensen te betekenen. Zo werd tot voor kort Stichting Suikerpraat opgericht. 

 

Een platform voor kinderen en jongeren met diabetes type 1 (en hun ouders)

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit platform op te bouwen. Mocht je nieuwsgierig zijn kun je alvast een kijkje nemen op het Instagramaccount van Suikerpraat. of op de website (under construction). Met deze stichting willen we voornamelijk kinderen, jongeren en hun ouders informeren over diabetes type 1. In de serie Suikerpraat gaan Dian en Lau op pad om antwoord te krijgen op vragen die bij deze doelgroep spelen. Dat zijn vaak ook thema's die spannend of moeilijk zijn om met bijvoorbeeld je ouders te bespreken. Juist door deze vragen op een ludieke manier te stellen, hopen we met Suikerpraat een veilig platform te bieden voor deze doelgroep. 

 

Donatie in plaats van een kerstcadeau

Om de stichting 'handen en voeten' te geven, is er natuurlijk startkapitaal nodig. Denk aan het bouwen van de website, het drukken marketingmateriaal en de serie Suikerpraat. In plaats van een fysiek kerstcadeau aan zakenrelaties, besloot Raymond dit jaar om een eerste donatie te schenken aan dit nieuwe initiatief. Het marketingteam van ParkingYou zal zich ook inspannen voor alle uitingen van de stichting.