Menu
Terug naar overzicht

De leukste winkelgebieden in Rotterdam!

Rotterdam is één van de leukste steden om in te winkelen. De stad heeft verschillende winkelstraten, overdekte winkelcentra en wijkjes met leuke boetiekjes.

De leukste winkelgebieden in Rotterdam!
De leukste winkelgebieden in Rotterdam!

Maar waar kan je nou het beste heen gaan als je een dagje naar Rotterdam gaat? Wij willen je graag helpen en hebben hieronder daarom de leukste winkel regio's opgesomt! 

 

Lijnbaan --> De lijnbaan is het kloppende winkelhart van de stad met een bruisende winkelpromenade. Vele bekende merken hebben een zaak aan deze 500 meter lange autovrije winkelboulevard. Van internationale merken als H&M, Zara, Tommy Hilfiger, Mango en Bodyshop tot de oer-Hollandse HEMA en Nederlands beroemdste warenhuis de Bijenkorf. Je vindt ze allemaal hier! 

 

Coolsingel --> De Coolsingel is de meest bekende winkelstraat in Rotterdam. Het winkelaanbod bestaat vooral uit internationele ketens bijvoorbeeld de Bijenkorf. Dit is de grootste vestiging van de warenhuisketen in Nederland.Boekenliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in het verbouwde Donner, de grootste boekhandel van Rotterdam en Nederland.  

Van oldenbarneveldstraat & de Meent --> Ben je op zoek naar de exclusievere winkels? Beide straten staan bekend om hun exclusieve winkels, trendy boetiekjes en schoenenwinkels. Je vindt hier winkels zoals Scotch & Soda, Supertrash en American Vintage. Ook kan je hier goed eten in één van de vele restaurantjes en lunchrooms. 

 

Nieuwe Binnenweg en Oude Binnenweg --> Ben jij een alternatieve shopper? Dan moet je zeker hierheen gaan! In deze wijk vindt je veel platenzaken, speciaalzaken, intereieurwinkels, schoenenzaken en originele kledingswinkels. Ook verschillende grote kentens zijn hier gevestigd maar vaak zijn dit kleinere zaken en meer gericht op specifieke levensstijlen. Het aanbod is dan ook zeer divers en daardoor eigenlijk geschikt voor iedere shopper! Ben je tijdens het shoppen ook op zoek naar een heerlijk tussendoortje? In deze wijk vind je vele ambachtelijke bakkers, smakelijke delicatessenzaken en koffiebarren. 

 

Alexandrium --> Dit grote winkelgebied bestaat uit drie overdekte winkelcentrums en is één van de grootste in Nederland. Het ligt naast het metro- en treinstation Alexander en heeft meer dan 200 winkels. Je hebt er verschillende kledingwinkels, schoenenzaken en elektronica winkels. Wil je een keer lekker gaan winkelen maar is het buiten erg slecht weer? Ga dan naar dit winkelcentrum en je bent een paar uur zoet! 

 

Pannekoekstraat en Botersloot --> In deze twee straten vind je verschillende (tweedehands) originele winkels, boetiekjes en boekenwinkels! Je zult versteld staan van het afwisselende aanbod. Ben je ook een sigaren liefhebber of een fan van fotografie? In de .... zit een super goede sigarenwinkel en een zaak je prachtige Rotterdamse foto's kan bekijken. Is het even tijd voor een break? Ga dan naar .... voor een heerlijk bakje koffie! 


Hofbogen --> Eén van de hipste winkelgebieden van Rotterdam is tegenwoordig de Hofbogen die vanuit het centrum helemaal naar Rotterdam Noort voert. Het is een 2 km lange winkelstraat met een verzameling van kledingwinkels, platenzaken, koffiebarretjes, restaurants en nog vele andere speciaal zaken. Allerlei creatieve ondernemers zijn hier gevestigd wat een enorm leuke sfeer met zich mee brengt. 

 

Bij Parking Hofplein kan je voordelig en op loop afstand van de bovenstaande straten parkeren voor maar €10,-. Doordeweeks betaal je maximaal €15,-. Parking Shopping Center Rotterdam ligt aan het winkelcentrum bij Alexandrium. Ook hier kan je parkeren voor maar €10,- en dan sta je binnen 3 minuten in het winkelcentrum!