Menu

Parkeren Amsterdam

Onze hoofdstad heeft enorm veel te bieden. Heerlijk om dan te weten waar je voordelig kunt parkeren in Amsterdam. Vaar daarna onbezorgd door de grachten, loop door het prachtige centrum of bezoek één van de vele musea

Acties in Parkeren Amsterdam

Een dag parkeren in Amsterdam! Reserveer vooraf jouw parkeerplaats vanaf €6,- per dag

Ben verzekerd van een fijne parkeerplaats bij één van onze ParkingYou parkeerlocaties! Parkeer vervolgens de gehele dag. Bekijk de mogelijkheden en reserveer snel. Lees de bevestigingsmail goed door voor de informatie met betrekking tot het in- en uitrijden.

Eerst reserveren, dan parkeren!

Kies een tijd tot

Te doen in Parkeren Amsterdam

Betaald parkeren Amsterdam

Betaald parkeren geldt in bijna heel Amsterdam. In alle gebieden binnen de ring van de A10 moet je betalen om je auto te parkeren. Buiten de ring moet je betalen binnen de gebieden Amsterdam Noord Slotervaart, Buitenveldert, Noord, Amsterdamse Poort, bij de Arena, Plein 40-45, Buitenveldert, Osdorperplein, IJburg.

Daarnaast zijn er hier en daar gratis parkeerplaatsen, of kun je één uur parkeren voor maar €0,10.

Betaald parkeren in Amsterdam is een lastig punt, want overal gelden andere tarieven. En die tarieven kunnen soms nogal verschillen van de tarieven in omliggende parkeerzones. Daarom is het goed om te weten wat je kwijt gaat zijn voor je parkeerplek voordat je een plek uitkiest. Dit kan je veel onverwachte kosten schelen.

Parkeerkosten Amsterdam

Binnen ieder parkeergebied in Amsterdam gelden andere parkeerkosten. De parkeerkosten in Amsterdam Centrum liggen bijvoorbeeld op €7,50 per uur. Daar gelden de hoogste parkeerkosten van Nederland. Dat terwijl de parkeerkosten in Amsterdam West liggen tussen de €4,50 en €6 en in Amsterdam Noord zelfs tussen de €1,40 en €3,50.

Hoe dichterbij het centrum je wil parkeren, hoe duurder je dus uit bent. De meest voordelige keuze is om te parkeren in Amsterdam Noord, Amsterdam Zuid (niet Oud Zuid, daar ben je wel weer duurder uit) en Amsterdam Nieuw West. Ook kan het slim zijn om parkeerkosten te besparen door je auto bij een Park and Ride neer te zetten. Hier kun je dan extra voordelig je auto parkeren en het openbaar vervoer pakken om naar het centrum of een andere plaats van bestemming te reizen.

Voor meer informatie over de parkeertarieven in Amsterdam kun je hier terecht.

Dagkaart parkeren Amsterdam

Een dagkaart om te parkeren in Amsterdam is een stuk voordeliger dan wanneer je per uur betaalt. Een dagkaart in Amsterdam Centrum kost bijvoorbeeld €45 tot om te mogen parkeren tot 19:00 en €54 als je wil parkeren tot 21:00.

Op zondag ben je een nog voordeliger uit met je dagkaart in het centrum. Dan betaal je slechts €31,50 als je een dagkaart wil tot 19:00 en €40,50 als je wil parkeren tot 21:00.

Als je van plan bent om de hele dag in Amsterdam te parkeren, is een dagkaart een slimme keuze.

Parkeren via voordeligparkeren.nl is dan nóg slimmer, want bijvoorbeeld bij Parking Cruquius betaal je maar €20 voor een hele dag. Bij Parking Bos en Lommerplantsoen betaal je zelfs maar €13,50 voor een hele dag parkeren.

Reserveer nu jouw parkeerplaats voor een hele dag.

Parkeerplaatsen Amsterdam

Amsterdam is een drukke stad waar veel te zien en te beleven valt. Niet zo gek dus dat het er erg druk kan zijn. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om te parkeren in Amsterdam. Reserveer daarom van te voren een plek, zodat je niet ver hoeft te lopen naar je bestemming of heel lang rondjes moet rijden om uiteindelijk alsnog de hoofdprijs te moeten betalen voor een parkeerplaats.

Er zijn verschillende parkeerplaatsen te vinden in Amsterdam. Bekijk ze hier:


Parkeergarage Amsterdam

Een parkeerplaats buiten is prima, maar we kunnen ons voorstellen dat een overdekte parkeergarage in het drukke Amsterdam ook erg prettig kan zijn.

Dus zoek je een parkeergarage zodat je auto veilig binnen kan staan? Zoek niet verder, wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet: